DYRENES SYMBOLIK

Når universet kommunikerer med os, er det sjældent via ord og sprog, ligesom når vi mennesker taler med hinanden, men i stedet ofte igennem symbolik og tegn. Symboler kan komme til dig i form af blandt andet tal, drømme, billeder, følelser og ikke mindst dyr, og det er netop, hvad de forskellige dyr symboliserer, du kan læse om i denne artikel. Du har måske oplevet, at du gentagne gange har drømme om en kat, eller du har oplevet, at en sommerfugl sætter sig på din hånd under en meditation. I disse situationer kommer de måske med et budskab eller en besked, der kan hjælpe dig på vej i livet.

Kat

Lad os starte med et af de meget spirituelle dyr, som vi alle kender. Et dyr, der har så meget visdom, at det kunne fylde en hel artikel alene, nemlig katten. Katte har utrolig meget symbolik, og afhængigt af, hvor du er i dit liv, kan den komme med en lang række forskellige budskaber.

De symboliserer først og fremmest balancen mellem lyset og mørket, indre og ydre, godt og dårligt, så en kat i dit liv kan hjælpe dig med at finde balancen i livet – måske du skal blive bedre til at sige fra, eller måske du arbejder for meget?

Hvis du er et sted i dit liv, hvor der er store ændringer på vej, kan katten betyde, at du skal springe ud i det nye, der venter, og at du skal stoppe med at stritte imod, for der venter gode ting, og det er nu, du skal slå til.

Den symboliserer også, at det kan være tid til healing, og at det er en tid, hvor du skal følge dit hjerte og springe ud i de uforløste drømme, du går med.

Frø

Frøen har i mange oldtidskulturer symboliseret fertilitet, kærlighed, fødsel og genfødsel. Den kan dukke op i perioder, hvor du har brug for renselse, og hvor det er tid til, at du giver slip på fortidens traumer, så du kan komme videre på din livsrejse med ny og renset energi. Måske du er i en overgangsperiode, og du har svært ved at komme videre, fordi du tynges af barndomstraumer eller ubehagelige oplevelser, som du har svært ved at glemme. Det er nu tiden til, at du går ind i disse oplevelser og får dem opløst.

Frøen minder dig om, at det, der måske kan se ud som værende en forbandelse, faktisk kan være din største gave, og den motiverer dig til at tune ind på din intuition og dine spirituelle kræfter.

Guldsmed

Guldsmeden symboliserer transformation, lethed, lys og evnen til hurtigt at tilpasse sig nye situationer. I Irland og i andre dele af Europa blev guldsmeden associeret med feer, og i nogle områder sagde man, at hvis du følger en guldsmed, vil den lede dig til feernes verden. Guldsmeden er et meget spirituelt væsen og repræsenterer evnen til at rejse igennem dimensioner.

Hvis du er i en tid med megen forandring, er guldsmedens budskab, at du går igennem det med et positivt og let sind, og samtidig at du giver mere slip og viser din sande skønhed mere for omverdenen.

Natsværmer

En natsværmer symboliserer, at du måske gemmer dig for dig selv og dine egne følelser. Den minder dig om, at du skal åbne mere op og være mere ærlig over for hvem du er, og hvor du er i livet. Måske du prøver at overbevise dig selv om, at du er glad og har det godt, men hvis du virkelig mærker efter, så kan du se, at det måske ikke er tilfældet, når det kommer til stykket. Vær sand mod dig selv, og på denne måde vil du tydeligere kunne se, hvad du skal arbejde med, hvor du vil hen, og hvordan du udvikler dig spirituelt.

Natsværmeren ønsker, at du er den bedste version af dig selv, og dens tilstedeværelse i dine drømme eller din vindueskarm kan også være en besked om, at du skal indse, at du har nogle dårlige sider, som du skal arbejde med, hvilket kan være rigtig svært. Men gør ligesom natsværmeren, der flyver mod lyset, ærligheden og positive væsner, for så kan det aldrig gå helt galt.

Skrubtudse

Eftersom hekse anvendte skrubtudser til medicin, har de fået et dårligt ry og er blevet associeret med mørk magi og trolddom, men dette er heldigvis ikke hele sandheden. Skrubtudsen er et meget spirituelt dyr og symboliserer, at der er en transformation på vej, og det er en transformation, der vil styrke dig og give dig visdom.

I mange kulturer er tudsen et tegn på held, og når du ser en tudse, er det et tegn på, at det er tid til at tage action, og når du gør dette, vil du opdage, at en masse held vil komme i din retning. Det er tid til at omfavne den nærmere fremtid, mærke efter, være opmærksom på alle små detaljer, der sker omkring dig, og springe ud i livet.

Krage

Kragen associeres med mysterier, magi og intelligens. Den symboliserer evnen til at manipulere de fysiske love og gå ud over illusionen om, hvad der i denne dimension er rigtigt og forkert, godt eller dårligt, indre og ydre.

Ser du en krage i en drøm, kan det også være et tegn på, at du skal turde stole mere på din intuition, og at du har en dybere visdom under overfladen, som du skal turde connecte med. Hvis du er i en periode, hvor du er ved at skifte job, karriere, uddannelse eller måske overvejer at flytte, betyder kragen, at du nu er klar til denne ændring i dit liv.

Due

Duer er et hyppigt syn i nutidens storbyer, og vi glemmer ofte at værdsætte deres tilstedeværelse. Faktisk har duen en fantastisk rig historie og bærer nogle smukke budskaber. Duen er blevet afbildet i mange tusinder af år i stort set alle de store civilisationer igennem tiden, bl.a. oldtidens Grækenland, oldtidens Rom, kristendommen og mange østlige kulturer.

Den symboliserer den feminine kraft, renhed, ro og held. Hvis du ser en due i en drøm eller uden for dit vindue, kan det være et tegn på, at der er positive nyheder på vej i den nærmeste fremtid. Duen minder dig også om, at du ikke kan kontrollere alt i livet, og når noget er svært, så husk på, at der altid er en større mening med det hele, og at du en dag kommer til at indse, hvorfor tingene blev, som de blev.

Spurv

Spurven er spækket med symbolisme i mange forskellige kulturer og kunne nok fylde en hel side, hvis det hele skulle med. Ser du en spurv i en drøm, kan den komme med noget universel forståelse og motivere dig til at blive mere fri fra dine tanker og samtidig værdsætte og bruge energi på teamwork.

Spurven er ikke en selvstændig fugl, men den kender balancen imellem at være afhængig af flokken og samtidig tage 100% vare på sig selv. Måske du står i en situation, hvor du har svært ved at finde denne balance, og det kan være, at spurven er kommet for at guide dig.

Den vil også gerne minde dig om, at venlighed, ansvarlighed og et simpelt liv kan hjælpe dig i denne periode. Derudover symboliserer den også hårdt arbejde og evnen til at elske og passe på sig selv.

Hund

Hunden er, som vi alle ved, menneskets bedste ven, og det er ikke uden grund. Hunden symboliserer nogle af de smukkeste attributter, et væsen kan have, nemlig loyalitet, beskyttelse, pålidelighed og troværdighed. Når en hund dukker op i dit liv, kan det være et tegn på, at du er en loyal og ægte ven, som mange mennesker ønsker i deres liv. Den kan også dukke op i en periode, hvor du har følt dig unfair behandlet af dine medmennesker og har brug for at blive mindet om, at der stadig findes godhed og loyalitet i livet.

En hund kan komme i drømme eller i livet for at vise, at du er beskyttet, og at der altid er nogen, der er klar til at elske dig ubetinget, så længe du er åben for det.

Sommerfugl

Det er de færreste inden for den spirituelle verden, der lader en kontakt med en sommerfugl gå unoteret hen, for den er en stærk, vigtig og faktisk en ret hyppig budbringer.

Sommerfuglen symboliserer, at du går igennem en vigtig spirituel transformation i øjeblikket, og at du skal bruge tid og energi på at udvikle dig selv. Den vil minde dig om at have en lethed og en positivitet i de udfordringer, der kan være svære i livet, for hvis du lader dig tynge for meget af det, der er svært, kan det risikere at bremse din proces, og universet kan få svært ved at nå ind til dig. Det er en vigtig tid, og sommerfuglen opfordrer dig til at være sensitiv over for de forandringer, du oplever, og bruge livets udfordringer til at øge din bevidsthed.

Tiger

Tigeren er nok ikke et dyr, du lige støder på i den danske natur, men kommer den til dig i drømme, visioner eller via billeder, ligger der måske et stærkt og vigtigt budskab til dig. Tigeren symboliserer hovedsageligt personlig styrke, mod og vilje. Den kan også komme til dig, hvis du har en skyggeside i form af vrede eller aggression, som du plejer at gemme væk og skal begynde at se i øjnene.

Tigre er fantastiske rovdyr, og i åndeverdenen kan dens tilstedeværelse være et tegn på, at du føler dig truet af udefrakommende situationer eller måske dine egne følelser. Du er måske i en periode, hvor en masse uforudsigelige hændelser og følelser står i vejen for det, du vil, men connecter du med tigeren, så kan den styrke dig og give dig mod til at klare enhver situation.

Larve

Ligesom sommerfuglen symboliserer larven transformation, men larvens helt specifikke budskab til dig er at geare ned og tage tålmodighedshatten på. Du skal slappe mere af, følge flowet og læne dig ind i den udvikling, der sker inde i dig og rundt omkring dig. Du kan ikke forcere noget lige nu, så det er vigtigt, at du stoler på processen.

Larvens budskab er, at alting tager sin tid, sin sæson og sit sted, og hvis du prøver at forcere noget, kan det gå hen og ødelægge din proces.

Larven kan også være en advarsel om, at der måske er nogen omkring dig, som ikke er ærlige over for dig, og at det ikke er tiden lige nu til at tage en stor beslutning.

Løve

Løven minder spirituelt rigtig meget om tigeren og symboliserer styrke, vilje, selvsikkerhed, mod og kan også betyde, at du måske bærer på nogle stærke følelser som aggressivitet og vrede.

Løven bliver kaldt “kongen af junglen”, og det er ikke helt tilfældigt, for løven symboliserer også lederskab, og føler du en connection til løven, kan det være et tegn på, at du har en naturlig autoritet og har evnen til at vælge dine egne kampe i livet. Vær opmærksom på at bruge din autoritet positivt, og pas på ikke at træde på nogen, der måske er uskyldige.

Kommer løven til dig, skal du vide, at du har en kæmpe indflydelse på de mennesker, der er omkring dig, så brug denne gave til at sprede balance og glæde. Du skal også være ekstra opmærksom på at bevare din indre balance, da din energi hurtigt kan slå dig selv ud af kurs, hvis du ikke er bevidst om, hvad du rummer.

Mariehøne

Det er svært ikke at blive glad, når du ser en mariehøne, og denne reaktion er ikke helt tilfældig, for mariehønen symboliserer renhed, god energi, transformation og held. Selv dette lille ydmyge væsen har et stærkt spirituelt budskab, og fortæller dig, at du skal gå igennem livet og udfordringer med lethed og simplicitet. På denne måde må du give slip på bekymringer og komplekse tanker, da de kun tynger dig i din udvikling.

Den fortæller dig, at du skal springe ud i de projekter, du drømmer om, uden bekymringer, og den inviterer dig til at dykke ned i den kreative verden og udfolde dine vinger.

Bi

Bien er en hyppig gæst i de danske haver, og mærker du en særlig situation, hvor en bi sætter sig hos dig eller besøger dig i en drøm eller vision, kan det være et tegn på, at du er et hårdtarbejdende menneske med klare mål i livet. Det kan også betyde, at du enten er for hårdtarbejdende og har brug for at geare lidt ned i en periode, eller at du måske skal skrue op for produktiviteten og organisere dig bedre, så du kan få mere ud af tilværelsen.

Bien minder dig om, at det umulige er muligt, så længe du gør det med glæde, god energi og effektivt arbejde.

Den minder dig også om, at du kan få glæde af at connecte med andre mennesker i dit arbejde, og det vil bære frugt på den lange bane, for du er god socialt og står ofte op for dem, der er længst nede i den sociale fødekæde.

Kanin/hare

Ser du en kanin eller en hare i drømme, visioner eller måske i din have, kan det være en besked fra universet om, at du har en irrationel frygt eller angst, som du skal arbejde med.

Kaniner er, som vi alle ved, rigtig hurtige til at formere sig, og er derfor også et symbol på fertilitet - har du gået med tanken om at få børn, kan kaninen være et tegn på, at du er ved at være klar.

I naturen er kaninen et udsat dyr, og har derfor brug for din intelligens og kreativitet for at overleve, så er du i en svær periode i livet kan kaninen være et tegn på, at du må igang med at tænke ud af boksen, hvis du vil finde en løsning til dine problemer. Den kan minde dig om, at du skal være mere opmærksom på, hvad der sker omkring dig og at du skal huske engang imellem at være spontan, da det ville kunne åbne nogle døre for dig, som du ellers ville have undviget. 

Svane

Selvom svanen er den danske nationalfugl, har de færreste af os dykket ned i, hvad svanen faktisk symboliserer. Kommer svanen til dig, kan det være et tegn på, at det er tid til at dykke ned i dig selv og udvikle dine spirituelle kræfter. Den minder dig om, at du altid skal deale enhver situation med elegance, nåde og lethed - dette vil bære frugt på den lange bane.

Svanen symboliserer indre skønhed og minder dig om, at selv det der ikke umiddelbart virker tiltalende, kan vise sig at være noget meget smukt, hvis du tør åbne op og se dybere ind i det der kommer til dig.

Den symboliserer også forhold, loyalitet og kærlighed. Måske svanen også er kommet for at fortælle dig, at du skal være opmærksom på, at du går med jalousi, usikkerhed og at du tvivler på dig selv. Det er tid til at få bugt med disse følelser og finde din indre styrke frem, for du er smuk og stærk og har uforløste evner, du skal begynde at udforske. 

Svale

Hvis du ønsker glæde og balance i dit liv, er et besøg af denne lille ydmyge fugl, et tegn på, at det tid til at give slip på de ting fra din fortid, der stadig tynger dig. Det er nu, du skal slutte fred med dem, der har såret dig og de situationer, hvor du er blevet skuffet. Hvis du selv har skuffet eller såret andre, så er det tid til, at du tilgiver dig selv og kommer videre.

Når svaler bygger rede i dit hus, er det et tegn på held og at du og din familie er beskyttet. Den har forskellige betydninger i forskellige civilisationer: i oldtidens Rom var svalen et besøg af sjælen fra et barn, som var død under fødslen og i oldtidens Grækenland, var svalen et symbol på kærlighedens gudinde Afrodite.

Edderkop

Edderkoppens symbolisme har mange aspekter og kan tolkes på mange forskellige parametre. Selvom mange synes at edderkoppen er grim og uhyggelig at se på, så har den faktisk en masse smukke budskaber. Så hvis edderkoppen kommer til dig, skal du ikke være nervøs.

Edderkoppen symboliserer den feminine energi, kreativitet, tålmodighed og dine skyggesider. Hvis din connection med edderkoppen bringer ubehag og frygt op i dig, kan det være et tegn på, at du har noget mørke i dig, som du skal arbejde med.

Edderkoppen kan også komme med et budskab om, at du skal inkorporerer  mere tålmodighed ind i dit liv, og denne tålmodighed vil vise sig at bære frugt.

Hvis du ser en edderkop i en god drøm eller en vision, kan den symbolisere kvinden og de feminine attributter i livet. Måske du skal connecte mere med åbenheden, kreativiteten og din tålmodighed.

Hvis du har et mareridt om en edderkop, hvor du prøver at slå den ihjel, kan det være et tegn på, at du prøver at feje nogle følelser under gulvtæppet og prøver at fjerne noget ubehag fra dit liv. 

Mus

Mange mennesker ser mus som skadedyr, hvilket bestemt ikke afspejler sig i musens spirituelle budskaber. For selv denne lille gnaver kommer til dig med vigtige beskeder. Hvis du ser musen, kan det være et tegn på, at du fokuserer for meget på de store ting, tanker og problematikker i livet og du måske skal fokusere og værdsætte de små ting mere. Dette kan du gøre ved at være mere tilstede i momentet og det der sker omkring dig lige nu.

Møder du musen i en drøm eller vision, kan det være et tegn på at du har for meget frygt og at du måske føler dig utilstrækkelig og mangler selvsikkerhed. Det kan også være et tegn på, at du gemmer dig for meget i skyggen og måske du gemmer dig bag din partner eller venner, fordi du er bange for at vise dig selv. Du kan også have en tendens til at lade små problematikker æde dig op. Kom frem af dit skjul, vis dig selv og så vil selv den største opgave være mulig for dig, så længe du er fokuseret. 

Slange

Slangen har i mange år haft et dårligt ry for at være den manipulerende karakter i Biblen, som frister Eva med en bid af æblet fra kundskabens træ. Heldigvis er dette ikke hele sandheden om slangen. 

Spirituelt symboliserer slangen healing og livsenergi. Slangen er også symbolet for kundaelinienergien, som er den energi der strømmer op igennem rygsøjlen. En drøm eller vision om en slange, kan for nogle vække ubehagelige følelser, men slangen kommer oftest med en besked om, at du er klar til at transformere dig selv op på et højere plan af bevidsthed.

Hvis du i en drøm bliver bidt af en slange, kan det være en besked om, at der er noget i dine omgivelser, som du skal være opmærksom på og sige fra overfor. Måske nogle manipulerer med dig eller tænker mørke tanker om dig. 

Hval

Hvalen kommer til dig med en besked om at lytte til din indre stemme, forstå dine følelser og være opmærksom på, hvilken indflydelse dine følelser har i din hverdag. Hvis du connecter med hvalen, kan det være et tegn på, at du i øjebliket skal være ekstra opmærksom på, hvor du er spirituelt, fysisk og emotionelt - og hvilke skridt du skal tage, for at opnå mere balance og fred i dig selv og i dit liv generelt. Det er tid til at du starter på en frisk fysisk og emotionelt og det er en god tid nu at få renset ud i det der nager dig og presser dig unødvendigt.

Hvalen er et symbol for visdom, en diskret styrke og intuition. Hvis du møder hvalen i en drøm eller vision, kan det betyde, at du skal skrue op for din indre stemme og din intuition. Det er tid til at springe ud i spiritualiteten og lade sjælen styre.

Flagermus

Flagermusen et meget spirituelt dyr med en masse budskaber. Først og fremmest kan en flagermus være en besked om, at der kan være en transformation på vej i dit liv. Det kan i første omgang virke skræmmende, men hvis du giver slip på gamle mønstre og vaner, der stopper din udvikling, bliver det en fantastisk og vigtig tranformation du kommer til at opleve.

Flagermusen minder dig om, at du skal give slip på dit ego og din frygt og når du gør dette vil din spiritualitet og intuition nå et nyt niveau. Du går nemlig med et kæmpe potentiale som du endnu ikke har fået forløst.

Ser du en flagermus i dine drømme, kan det være et tegn på, at du skal se dine dæmoner i øjnene og at du har ting i livet der nager dig og blokerer dig. Det er snart på tide, du åbner op, så du kan få forløst dit potentiale. 

Ørn

Ørnen er som den højstflyvende fugl symbolet på styrke og mod og siges at bære åndeverdenens kræfter. Har du været igennem en svær tid symboliserer ørnen ikke kun nye begyndelser, men også at du har den styrke, der skal til for at stå imod, hvilke som helst udfordringer der står for døren.

Ørnen har længe været set som menneskets connection til det universelle og siges også at være en budbringer fra åndeverdenen.

En drøm eller vision om ørnen kan være et tegn på, at du skal åbne op for dine spirituelle styrker og skrue ned for ego, dominerende tendenser og stolthed. Det er tid til at sprede vingerne ud og prioritere din energi rigtigt, for så kan du nå nye højder i livet. 

Ræv

Kommer ræven til dig, er det med en besked om, at du skal tage hurtig affærer og kvikke beslutninger i øjeblikket. Der er hverken tid eller plads til, at du kan dvæle ved tingene mere, for du står i nogle situationer, som der skal handles på. Ræven hjælper dig med at tænke hurtigt og klart og overkomme enhver udfordring, for der er altid en løsning.

Derudover er ræven også et symbol på, at du skal huske at se igennem illusioner fx. kan et venligt menneske have bagtanker og prøve at bedrage dig - disse situationer skal du være ekstra opmærksom på i øjeblikket, for der lurer måske nogle fare og skjulte fjender i din omgangskreds. 

Hest

Hesten symboliserer din indre styrke, stærke følelser og evnen til at lade sig drive af sin passion og motivation. Hesten kan komme til dig med mange forskellige budskaber afhængig af, hvor du er i livet. Så det handler om at mærke efter, hvad der resonerer med dig og din situation.

Den kan minde dig om, at du skal være opmærksom på, hvor fri du føler dig i livet og om du får plads til at udtrykke dine følelser og gøre det, du har lyst til. Hesten kan også være et tegn på, at dine følelser styrer dig og du ikke føler dig helt i kontrol med dine handlinger.

Hvis du connecter med en sort hest, kan det være et budskab om, at du har en skyggeside, som du gemmer væk fra dig selv og omverdenen. Dette kan være lyster, mørke følelser for eksempel vrede eller jalousi eller måske du fristes af materielle goder. En hvid hest symboliserer, at du skal løfte humøret, udvikle dig spirituelt og være mere til stede i nuet. 

Tilmeld vores nyhedsbrev
Gå ikke glip af nye gratis artikler og nyheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev lige her
Gå ikke glip af nye gratis artikler og nyheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev lige her