Mantradronningen Snatam Kaur kommer til Danmark

Efter en udsolgt og fantastisk koncert sidste år, gæster Snatam Kaur igen København den 11. april, for at spille for det danske publikum.

Snatam Kaur voksede op i nærværet af sin åndelige lærer, Yogi Bhajan, som hun i mere end tyve år studerede med, mens han var i sin fysiske form. Her lærte hun essensen af Naad Yoga – en yogaform med fokus på hellig lyd. Kernen i denne praksis er oplevelsen af fred og helbredelse. Dette har gjort hendes musik tilgængelig og tiltrækkende for mennesker i alle samfundslag. De seneste 16 år har hun undervist i Naad Yoga, Kundalini Yoga og meditation, som udspredes gennem hendes cd-optagelser, koncerter og workshops. Hun er stærkt fokuseret på at give folk redskaber til at finde indre fred i hverdagen. I artiklen her går Prana tæt på den amerikanske sangerinde i et personligt interview. Her deler hun med glæde sine livserfaringer og formidler vise ord. Interviewet bærer mest af alt præg af en venskabelig samtale om vigtige emner – ikke for egoet, men for menneskeheden og planeten. Begge dele står øverst på interesselisten hos det musikalske talent. Snatam er både sød, mild og ydmyg, og vi mærker tydeligt hendes væsens rene essens, nærvær og natur. Det er tydeligt, at hun er et meget spirituelt væsen, og at det åndelige perspektiv er fuldkommen integreret. Igennem samtalen opstår der momenter af hjertelige grin og refleksioner.

Til rådighed for åndelig tjeneste

Snatam bærer navnet Snatam Kaur Khalsa, og hun har tætte bånd til sikh- og Kundalini Yoga-traditionen. Khalsa betyder netop, at hun er fuldt integreret sikh. Hun har en fantastisk evne til at omdanne traditionelle sikh-chants fra Indien til moderne lyd, der appellerer til nutidens publikum og vækker en længsel i sjælen hos mange lyttere. Udover at være sangerinde og underviser er hun også fredsaktivist og forfatter. Snatam fortæller, at hun er på en inspirerende rejse gennem livet, og at det er en dyd for hende at stå til rådighed for åndelig tjeneste: “Jeg føler, at min simple opgave her i livet er at dele mine oplevelser med mantrasang og undervisning med min datter, min mand og med andre. Min mission er at få lyset til at skinne igennem med mantrasangen, så håbet bringes videre…”. Det er let at spotte, at hun er på den helt rigtige kurs i forhold til sit potentiale, og hun er tydeligvis landet på den helt rigtige hylde i livet. Men hendes opvækst har også hjulpet hende godt på vej.

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.